Sport/Wielrennen
1994524200
Wielrennen

’Ik wilde echt niet met die bruine streep het podium op’

Boonen doet gênante bekentenis

Tom Boonen

Tom Boonen

HARROGATE - Voormalig wereldkampioen Tom Boonen zat vrijdagavond bij het Belgische wielerprogramma Extra Tijd Koers om te praten over het aanstaande WK wielrennen op de weg, maar deed onderwijl ook nog een ietwat gênante bekentenis.

Tom Boonen

Tom Boonen

Dit deed Boonen naar aanleiding van de ongelukkige Casper van Uden op het WK voor junioren.De Nederlander kreeg in de finale te maken met buikkrampen en moest dringend stoppen in een café voor een grote boodschap. ’Een Dumoulintje’ wordt het sinds de Tour van 2016 ook wel genoemd.

„Ik heb ooit een podiumplaats in Roubaix laten schieten omdat ik een bruine streep in mijn broek had. Ik had verschrikkelijke krampen en aangezien ik nog kon winnen, was er geen andere mogelijkheid.”

"Ik wilde echt niet met die bruine streep het podium op"

Hij vervolgt: ,,Daarna reed ik rond met een bevrijd gevoel en reed ik weg van dat groepje - waar ze niet wilden overnemen - en kwam ik op de piste achter Roger Hammond en Bjorn Leukemans, die voor het podium streden en aan het ’surplacen’ waren. Maar ik wilde echt niet met die bruine streep het podium op, dus ik was heel blij toen die begonnen te sprinten.”

Bekijk hieronder de beelden van Van Uden die de pub induikt: