Nieuws/Sport
1994620
Sport

Mourinho wil Blind niet kwijt

Mourinho wil Blind niet laten gaan.

Mourinho wil Blind niet laten gaan.

José Mourinho wil Daley Blind niet kwijt. De Nederlandse international krijgt weliswaar slechts sporadisch speeltijd bij Manchester United, maar toch mag Blind niet vertrekken van de Portugese manager. "Ze maken deel uit van mijn plannen voor volgend seizoen'', zei Mourinho over Blind en de Italiaanse verdediger Matteo Darmian, die ook amper aan spelen toekomt. "Ik wil ze niet verkopen.''

Mourinho wil Blind niet laten gaan.

Mourinho wil Blind niet laten gaan.

Blind (28) kwam dit seizoen in de Premier League slechts zes keer in actie. De oud-Ajacied speelde in augustus drie hele wedstrijden, maar kwam sindsdien alleen nog drie keer kort als invaller in het veld. Blind stond begin dit jaar door een blessure ook zo'n drie maanden aan de kant. De multifunctionele Nederlander mocht onlangs tegen Bournemouth weer tien minuten meedoen.

Hoewel Blind een bijrol heeft, besloot ManUnited toch de optie in zijn aflopende contract te lichten. Hij ligt daardoor tot medio 2019 vast op Old Trafford.

"Als een speler ongelukkig is, weg wil en we krijgen een goed bod binnen, dan zullen we daarover praten'', zei Mourinho. "Maar ik wil Daley en Matteo behouden.'' De Portugees rekent er ook op dat Marouane Fellaini blijft. "We willen zijn contract verlengen. Het is aan hem om ja of nee te zeggen.''

Lukaku

Manchester United moet het voorlopig stellen zonder topschutter Romelu Lukaku. De Belgische spits heeft een enkelblessure overgehouden aan het gewonnen competitieduel afgelopen weekeinde met Arsenal (2-1). Lukaku maakte dit seizoen 27 doelpunten voor de ploeg van manager José Mourinho, waarvan zestien in de Premier League.

De nummer 9 van ManUnited ontbreekt vrijdag tegen Brighton & Hove Albion, de club van Tim Krul, Davy Pröpper en Jürgen Locadia. Trainer José Mourinho vreest dat Lukaku meer wedstrijden moet missen, maar hij rekent wel op de Belg in de finale van de FA Cup tegen Chelsea op 19 mei. "Dat ziet er wel positief uit. Maar we moeten meer scans afwachten om precies te weten hoe erg het is en wanneer hij weer kan meedoen'', zei Mourinho.