Sport/Wielrennen
1994817330
Wielrennen

Merijn Zeeman (Jumbo-Visma) kapot van uitsluiting in Tour

Merijn Zeeman

Merijn Zeeman

Sportief directeur van Jumbo-Visma (en ploegleider in de koers) Merijn Zeeman is er kapot van dat hij uit de Tour de France is gezet. Dit is gebeurd na ’intimidatie, handtastelijkheden en incorrect gedrag naar de UCI-commissarissen in de race,’ viel te lezen in het dagelijks verspreide communiqué.

Merijn Zeeman

Merijn Zeeman

„Ik heb me verbaal niet correct gedragen ten opzichte van een UCI-commissaris die een fietscontrole wilde doen bij de fiets van onze leider Primoz”, geeft de ploegleider van geletruidrager Primoz Roglic toe op Twitter. „ Ik ben boos geworden omdat de commissaris zelfstandig de bracket van de fiets van Primoz wilde demonteren.”

Zeeman vervolgt: „Bij deze demontage is de fiets van Primoz beschadigd geraakt. Ondanks dit voorval had ik mijn kalmte moeten bewaren en de UCI commissaris respectvol moeten benaderen. Ik betreur het dat ik dit niet gedaan heb.”

„Ik heb na dit voorval overigens direct excuses aangeboden aan de betrokken UCI commissaris die mijn excuses ook heeft geaccepteerd. Ik ben er kapot van, maar onze gele droom leeft voort,” aldus Zeeman.