Nieuws/Sport
1995025
Sport

Neuer traint weer en hoopt op WK

Manuel Neuer

Manuel Neuer

De rentree van Manuel Neuer is weer een stapje dichterbij.

Manuel Neuer

Manuel Neuer

De Duitse doelman sloot donderdag aan bij de groepstraining van Bayern München. Neuer liep in september voor de derde keer dat jaar een breukje in zijn voet op, waarna een moeizame en lange revalidatie volgde.

De aanvoerder van Bayern en het Duitse elftal keerde eind maart terug op het veld. Hij volgde de afgelopen weken een individueel herstelprogramma. Donderdag stond Neuer eindelijk weer tussen zijn collega's op het veld, al verscheen slechts een kleine groep op de training. Bijna alle basisspelers die dinsdag in de return van de halve finale in de Champions League tegen Real Madrid niet verder kwamen dan 2-2, lieten zich niet buiten zien. Arjen Robben was er wel, hij werkte individueel aan het herstel van zijn spierblessure.

Neuer hoopt dit seizoen nog in actie te komen voor Bayern München, zodat hij meekan naar het WK in Rusland. De Duitse kampioen speelt nog drie wedstrijden: tegen 1. FC Köln (zaterdag), VfB Stuttgart (12 mei) en de Duitse bekerfinale op 19 mei tegen Eintracht Frankfurt.

Bekijk hier het programma en de stand in de Bundesliga.