Sport/Voetbal
1995191336
Voetbal

Een treffer genoeg voor zege FC Groningen tegen Fortuna Sittard

Paulos Abraham (rechts) was de matchwinner

Paulos Abraham (rechts) was de matchwinner

GRONINGEN - Dankzij een treffer van Paulos Abraham heeft FC Groningen een thuiszege op Fortuna Sittard geboekt. De 18-jarige aanvaller mocht na rust invallen en tekende voor het enige doelpunt: 1-0.

Paulos Abraham (rechts) was de matchwinner

Paulos Abraham (rechts) was de matchwinner

Fortuna Sittard zit al maanden in een goede flow en had voordat het in het hoge noorden aantrad vier van de laatste vijf wedstrijden gewonnen. De Limburgers versterkten zich afgelopen ook nog met doelman Piet Velthuizen, die tegen de Groningers in de basis mocht beginnen.

Abraham trof doel in de 50e minuut, op aangeven van Tomas Suslov. Hij was direct na rust in het veld gekomen voor de geblesseerde Jørgen Strand Larsen. FC Groningen blijft de nummer 6 van de Eredivisie, met een achterstand van 1 punt op het als vijfde geklasseerde Feyenoord dat zondag nog tegen AZ speelt. Fortuna staat negende in de Eredivisie.

Teleurstellend debuut

Fortuna Sittard was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Lisandro Semedo kreeg een mooie kans om het overwicht van zijn ploeg te belonen. De aanvaller schoot echter naast. Voor Velthuizen werd het een teleurstellend debuut. Hij viel al na 22 minuten uit, met ogenschijnlijk een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Alexei Koselev, die Fortuna Sittard mogelijk gaat verlaten.

Abraham dacht FC Groningen in de slotfase op 2-0 te zetten. Zijn tweede doelpunt werd echter afgekeurd op advies van de videoscheidsrechter, die zag dat Alessio Da Cruz buitenspel stond.

FC Groningen staat daar de overwinning stevig op de zesde plaats in de Eredivisie en kan de komende weken naar boven kijken. Al wacht er komende zondag wel een zware wedstrijd met Ajax-uit.

Padt blijft

Doelman Sergio Padt maakt het seizoen zo goed als zeker af bij FC Groningen. „Het lijkt erop dat ik nog even blijf.” Padt verlaat FC Groningen aan het einde van het seizoen voor Ludogorets. De Bulgaarse club wilde hem het liefst nu al inlijven. Padt zag dat wel zitten, maar snapt ook dat FC Groningen hem nu nog niet wil laten gaan.

„Ik had een lichte voorkeur en die heb ik uitgesproken”, vertelde de doelman bij ESPN. „Mits het juiste bedrag aan Groningen zou worden betaald, had ik liever nu willen gaan om te acclimatiseren en eventueel kampioen te worden. Maar dat is blijkbaar niet het geval geweest. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft daar prima uitleg over gegeven. We zijn bezig met een heel goed jaar en ze hebben mij daarbij nodig.”

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie