1995327
Darts

Nederlander zet prachtige reeks voort met zege op Rob Cross

Briljant optreden Van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft in de Premier League Darts op indrukwekkende wijze afgerekend met Rob Cross. 

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Door zijn 7-2 zege op de regerend wereldkampioen is de 29-jarige Nederlander zeker van de eerste plaats in de reguliere competitie en heeft hij in ieder geval 28.000 euro binnen. Dat lukte Van Gerwen bij al zijn zes deelnames aan de prestigieuze dartscompetitie. In 2013, 2016 en 2017 sloot Van Gerwen de Premier League af als winnaar. 

Met 23 punten uit vijftien partijen is Van Gerwen niet meer te achterhalen. Volgende week speelt hij tijdens de laatste ronde in Aberdeen nog tegen de Schot Gary Anderson. Daarna volgen op 17 mei in de O2 Arena in Londen de halve finales en de eindstrijd om de titel, goed voor een winstpremie van ruim 280.000 euro.

Lees ook: Van Gerwen: 'Ik was te dominant' - Van Barneveld veel te sterk voor Anderson

Van Gerwen schoot in Birmingham uit de startblokken tegen Cross. In een vloek en een zucht had de Brabander de eerste vier legs binnen. Cross mocht daarna een leg pakken, maar kreeg vervolgens een 144-finish om de oren. Drie legs later was het gedaan.

Hoog gemiddelde

Uiteindelijk zegevierde Van Gerwen met een gemiddelde van 111.57. Lange tijd zat hij op een gemiddelde van ruim 115. Van Gerwen won op de openingsdag van deze Premier League ook al met 7-2 van Cross. In de halve finales van het WK was de Engelsman de Nederlander in een thriller de baas.