1995559
Sport

Lijnders gooit NEC-goalie uit selectie

Joris Delle is uit de selectie gezet.

Joris Delle is uit de selectie gezet.

NEC gaat de play-offs om promotie/degradatie in zonder doelman Joris Delle.

Joris Delle is uit de selectie gezet.

Joris Delle is uit de selectie gezet.

De Fransman was vrijwel het hele seizoen de vaste nummer één van de ploeg uit Nijmegen, maar trainer Pepijn Lijnders heeft Delle deze week laten weten dat Marco van Duin in de play-offs onder de lat staat. De 28-jarige Fransman gaf hierop volgens NEC te kennen dat hij zich niet meer volledig kan opladen.

Delle, die vorig seizoen met NEC degradeerde uit de eredivisie, heeft daarom het trainingskamp van de Nijmeegse ploeg in Mierlo moeten verlaten. Dat geldt ook voor Suently Alberto, die niet voldoet aan de fysieke eisen. De 21-jarige verdediger, vorig jaar overgekomen van PSV, kwam pas één keer in actie voor NEC.

'Jammer dat het zo loopt'

"Het is jammer dat het zo loopt, maar wij moeten de play-offs in met spelers die tot op het bot gemotiveerd zijn om deze tot een goed einde te brengen'', zegt technisch directeur Remco Oversier. ,,Daar hebben we 100 procent focus voor nodig bij het hele team. Joris en Suently zullen dan ook de rest van dit seizoen geen deel meer uitmaken van de eerste selectie.''

Mohamed Rayhi en Jari Schuurman ontbreken vanwege blessures in Mierlo. Sven Braken en Steeven Langil, beiden herstellende van blessures, zijn wel mee op trainingskamp. Naar verwachting kunnen ze volgende week aantreden in het tweeluik met FC Emmen in de halve finales van de play-offs.

Titel verkeken

NEC deed in de Jupiler League tot op de laatste speeldag mee om het kampioenschap en rechtstreekse promotie. De titel ging echter naar Jong Ajax, Fortuna Sittard verzekerde zich als nummer twee van de ranglijst van een terugkeer in de eredivisie.