Sport/Voetbal
1995990158
Voetbal

’Ik heb heel veel steun gehad van mijn teamgenoten en de fans’

Son betaalt terug met hartje en goals

Heung-Min Son bedankt de fans van de Spurs.

Heung-Min Son bedankt de fans van de Spurs.

De Zuid-Koreaanse aanvaller Son Heung-min van Tottenham Hotspur juichte amper na zijn twee doelpunten in de Champions League tegen Rode Ster Belgrado (0-4). Hij maakte na zijn eerste treffer in de Servische hoofdstad zelfs een verontschuldigend gebaar voor de camera en vormde daarna met zijn handen een hartje.

Heung-Min Son bedankt de fans van de Spurs.

Heung-Min Son bedankt de fans van de Spurs.

„Het waren een paar heel zware dagen”, zei Son, die zondag in de competitiewedstrijd tegen Everton met een tackle van achteren een enkelbreuk bij André Gomes inleidde.

Hoewel hij de Portugees niet hard raakte, verdraaide Gomes op ongelukkige wijze zijn rechterenkel. Son reageerde ontdaan toen hij zag wat hij had veroorzaakt en barstte in tranen uit. De Zuid-Koreaan kreeg een rode kaart, maar die werd later geseponeerd omdat er geen opzet in het spel was.

„Het spijt me heel erg voor wat er is gebeurd, maar ik moest me weer focussen op het team", zei Son. „Ik heb heel veel steun gehad van mijn teamgenoten en de fans. Dit was de juiste manier om ze te bedanken”, aldus de Koreaan, die in Belgrado zijn vierde en vijfde doelpunt van dit seizoen in de Champions League maakte. In de thuiswedstrijd tegen Rode Ster (5-0) had hij ook al twee keer gescoord.