Nieuws/Sport
1996272
Sport

109-voudig international voelt zich nergens te groot voor

Rafael van der Vaart sluit Telstar niet uit

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart wil nog zeker een jaar aan zijn voetballoopbaan vast plakken.

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart

Zijn tweede en laatste seizoen bij het Deense FC Midtjylland is bijna ten einde. "Het liefst blijf ik in Denemarken spelen, want ik heb het hier goed naar mijn zin”, aldus de 35-jarige middenvelder, die met zijn vriendin – handbalster Estavana Polman – in Esbjerg woont. "Ik ga binnenkort eerst lekker op vakantie. Op dit moment houd ik alle opties open, maar een club in de zandbak of iets dergelijks staat niet op de planning.”

Mogelijk is Esbjerg fB, dat strijdt om promotie naar het hoogste Deense niveau, een optie voor Van der Vaart. Bij die club is John Lammers hoofdtrainer en Ted van Leeuwen technisch directeur. Ook Telstar – Van der Vaart zei ooit gekscherend dat hij daar bij wijze van spreken ook nog zou kunnen voetballen – flirtte onlangs openlijk met de middenvelder.

"Wie weet”, glimlacht de 109-voudig international, die zich nergens te groot voor voelt. Dit seizoen kwam hij bij Midtjylland slechts tot twee (!) korte invalbeurtjes.

"Afgelopen maandag heb ik nog gespeeld met het tweede elftal. Dat wil ik zelf graag, omdat wedstrijden spelen het allermooiste is dat er bestaat. Daarom wil ik ook nog zeker een jaar lekker blijven ballen", aldus de voormalig Ajacied.