Sport/Autosport
1996344285
Autosport

Formule 1-coureur zaait angst voor coronavaccin, stellen boze fans

Lewis Hamilton onder vuur na ’kritiek’ op Bill Gates

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton krijgt geregeld de handen op elkaar vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid, maar lijkt het nu te hebben verbruid bij een gedeelte van zijn fans. Na een post op sociale media met betrekking tot Bill Gates krijgt de Formule 1-coureur van alle kanten kritiek.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Hamilton deelde maandagochtend via Instagram een bericht van internetpersoonlijkheid King Bach, waarin een interview met Bill Gates werd gedeeld, met als begeleidende tekst: „Ik weet nog wanneer ik mijn eerste leugen vertelde.”

De miljardair heeft miljoenen euro’s gedoneerd voor onderzoek naar een vaccin tegen het coronavirus. In het vraaggesprek wijst hij complottheorieën over het plaatsen van microchips in de vaccins naar het rijk der fabelen.

Hamilton, een groot promoter van Black Lives Matter, heeft maar liefst 18,3 miljoen volgers op Instagram. Velen van hen reageren vol ongeloof op het bericht van de Mercedes-rijder en wijzen hem op zijn invloed als bekend persoon.

Zij vinden dat de Brit angst zaait voor een eventueel vaccin, terwijl dat juist het coronavirus uit de wereld kan helpen en herinneren hem eraan dat er momenteel geen bewijzen zijn omtrent de geruchten over de chips.

Excuses

Inmiddels heeft Hamilton zijn excuses aangeboden. „Ik zag wat reacties op mijn bericht over het coronavaccin en wil duidelijk maken wat ik wilde zeggen. Ik begrijp dat het verkeerd kan worden geïnterpreteerd. Ten eerste heb ik de zin die erbij stond (Ik weet nog wanneer ik mijn eerste leugen vertelde, red.) niet gezien. Dat is volledig mijn eigen fout. Ik heb juist enorm veel respect voor het werk dat Bill Gates doet”, aldus Hamilton op zijn Instagram-pagina.

„Verder ben ik niet tegen een vaccin en heb ik geen twijfels over hoe belangrijk het kan zijn in de strijd tegen het coronavirus. Ik hoop op een spoedige ontwikkeling, zodat er mensenlevens kunnen worden gered. Na het kijken van de video had ik echter het gevoel dat er nog veel onduidelijkheid is over de bijwerkingen en hoe het vaccin moet worden gefinancierd. Ik blijf een mens en blijf leren. Ik zend jullie positiviteit toe.”