Nieuws/Sport
1996395
Sport

Feyenoord steunt Marseille in EL-finale

Jordan Amavi en Luiz Gustavo vieren feest

Jordan Amavi en Luiz Gustavo vieren feest

Bij Feyenoord is alle hoop gevestigd op Olympique Marseille tijdens de Europa League-finale op 16 mei in Lyon. Winnen de Fransen het toernooi, dan leidt dat de Rotterdammers mogelijk direct naar de groepsfase van de Europa League.

Jordan Amavi en Luiz Gustavo vieren feest

Jordan Amavi en Luiz Gustavo vieren feest

Momenteel is Feyenoord als bekerwinnaar veroordeeld tot het spelen van de derde voorronde. Feyenoord wenst dat L’OM niet verder stijgt in de Franse competitie. Marseille staat momenteel op een plek (vierde) die recht geeft op plaatsing voor de groepsfase van de Europa League.

Omdat de winnaar van de Europa League een ticket krijgt voor de groepsfase van de Champions League, vervalt het Europa League-bewijs dat zij via de competitie behalen. Deze schuift door naar Nederland en in dit geval Feyenoord.

Dit gaat allemaal niet door wanneer Marseille nog weet te stijgen naar de derde of tweede plek. Met nog drie speelrondes te gaan staat het slechts twee punten achter op nummer twee Olympique Lyon en één punt op nummer drie AS Monaco. Dat zijn Champions League-plaatsen. Wanneer Marseille de Europa League wint én tweede of derde wordt, gaat directe plaatsing voor de groepsfase niet door voor Feyenoord. Dan valt er geen Europa League-ticket door te schuiven. Atletico Madrid is verzekerd van een toegangsbewijs voor de (voorronde) Champions League. Daardoor wordt er geen Europa League-ticket vergeven.