1996523
Sport

Mourinho voedt saillant Arsenal-gerucht

Assistent Rui Faria en José Mourinho

Assistent Rui Faria en José Mourinho

De Engelse kranten schrijven dat Arsenal in de zoektocht naar een opvolger voor Arsène Wenger is uitgekomen bij een opvallende naam: de trouwe assistent van José Mourinho.

Assistent Rui Faria en José Mourinho

Assistent Rui Faria en José Mourinho

Rui Faria is al veertien jaar de rechterhand van de Portugese manager, maar zou nu wel eens op eigen benen kunnen komen te staan. De Portugees is volgens The Sun een serieuze kandidaat bij Arsenal.

Mocht het zover komen dat Faria voor de Londense klus gaat, dan gunt Mourinho hem dat van harte. Volgens de manager van Manchester United zou zijn assistent zelfs 'zeer geschikt' zijn. "Dat zeg ik ook omdat hij niet alleen mijn assistent, maar ook mijn vriend is. Als mijn vriend ooit de kans krijgt om een grote klus aan te gaan, dan zou ik hem helpen zijn spullen in te pakken en hem het beste wensen", aldus Mourinho bij de BBC.

Faria was er telkens bij wanneer Mourinho de overstap maakte naar een andere club. Zo stond de Portugees hem bij in zijn periodes bij FC Porto, Chelsea, Internazionale, Real Madrid, nogmaals Chelsea en nu dus Manchester United. "Ik ontmoette hem toen hij nog een kind was en aan de universiteit studeerde. Hij is een hele goede vriend van me geworden, meer nog dan een assistent. Ik zou dan ook erg blij voor hem zijn."