1996712
Sport

Rangers stelt Gerrard aan als manager

Steven Gerrard

Steven Gerrard

Steven Gerrard is de nieuwe trainer van Rangers. De oud-middenvelder van de Engelse nationale ploeg en FC Liverpool is een vierjarig contract bij de Schotse club overeengekomen.

Steven Gerrard

Steven Gerrard

De 37-jarige Gerrard moet Rangers weer beter laten concurreren met Celtic, de aartsrivaal die vorige week voor de zevende keer op rij de landstitel veroverde. Celtic stelde het kampioenschap veilig met een ruime zege op Rangers (5-0).

Graeme Murty werd na die pijnlijke nederlaag ontslagen als trainer van Rangers. Hij was de tweede coach van de club in dit seizoen. De leiding van Rangers nam in oktober al afscheid van Pedro Caixinha.

Problemen

Rangers veroverde 54 keer de Schotse titel maar raakte in financiële problemen en werd zes jaar geleden drie divisies teruggezet. De club is inmiddels terug op het hoogste niveau en staat derde in de hoogste Schotse voetbalklasse.

Gerrard ging na zijn loopbaan als voetballer aan de slag als jeugdtrainer bij Liverpool. "Het is voor mij een eer om trainer van Rangers te worden", reageerde Gerrard op zijn benoeming. ,,Ik heb heel veel respect voor deze voetbalclub. Ik kan niet wachten totdat we weer verder kunnen bouwen op de vele successen die deze club al heeft gehad."