Sport/Voetbal
1996832885
Voetbal

Ook voetballers Cagliari zien af van volledig maandsalaris

Mooi gebaar bij Schreuder en Bosz

Alfred Schreuder is trainer van Hoffenheim.

Alfred Schreuder is trainer van Hoffenheim.

De clubleiding, spelers en de trainersstaf van Bundesliga-club TSG 1899 Hoffenheim zien af van een deel van hun salaris tijdens de coronacrisis, in ieder geval tot het einde van de competitie.

Alfred Schreuder is trainer van Hoffenheim.

Alfred Schreuder is trainer van Hoffenheim.

Alfred Schreuder is hoofdtrainer van de middenmoter, zijn broer Dick assistent-coach.

De opbrengst wordt in het speciale hulpfonds gestoken dat de club heeft opgezet. Hoffenheim richtte dat onlangs op om bedrijven en inwoners in de regio te helpen.

,,Het is belangrijk voor ons om te laten zien dat we allemaal samenwerken in een ongekende, uitzonderlijke situatie”, aldus CFO Frank Briel. ,,Dat betekent voor elkaar opkomen.”

Leverkusen

Spelers, leden van de technische staf en bestuursleden van Bayer Leverkusen leveren ook een deel van hun salaris in. Trainer Peter Bosz en zijn spelers waren al een tijdje in overleg met de clubleiding om tot een oplossing te komen.

De Bundesliga wordt sowieso niet voor de maand mei hervat. De spelers van Leverkusen trainen voorlopig in tweetallen. De groepstraining mag nog niet worden hervat.

Eddie Howe

Coach Eddie Howe (42) van degradatiekandidaat Bournemouth is de eerste trainer in de Premier League die een flink deel van zijn salaris inlevert vanwege de coronacrisis. Ook technisch directeur Richard Hughes, assistent-trainer Jason Tindall en algemeen directeur Neill Blake hebben ingestemd met een aanzienlijk lager inkomen bij de club van Nathan Aké en Arnaut Danjuma Groeneveld.

Ze hopen daarmee de financiële druk op de club enigszins te verlichten nu er zeker tot 30 april niet wordt gevoetbald op het hoogste Engelse profniveau. Daardoor zijn de inkomsten grotendeels weggevallen.

De directie van de Premier League onderhandelt nog met vertegenwoordigers van de spelers- en trainersvakbond om tot een collectieve maatregel te komen op salarisgebied. Howe en zijn collega's wilden daar echter niet op wachten en gingen woensdag vrijwillig akkoord met een verlaging van hun salaris.

Bij veel clubs in het Engelse profvoetbal heeft het niet-spelende personeel al wel de nodige offers gebracht in financieel opzicht.

Cagliari

De voetballers en technische staf van Cagliari zien af van een volledig maandsalaris. Ze willen hun club, uitkomend in de Serie A, tegemoetkomen in de coronacrisis.

„Iedereen is erg solidair”, zegt voorzitter Tommaso Giulini van Cagliari. „Als de competitie niet meer wordt hervat, dan zullen we kijken welke maatregelen dan nodig zijn.”

Veel Italiaanse voetbalclubs onderzoeken op dit moment hoe ze de financiële schade van het coronavirus gedeeltelijk kunnen compenseren. Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten van Juventus leveren in vier maanden ook veel salaris in. De kampioen van Italië verwacht zo 90 miljoen euro uit te sparen.

Ook Stefan de Vrij en zijn medespelers van Internazionale zijn in gesprek met de clubleiding.