Sport/Schaatsen
1997976
Schaatsen

LottoNL-Jumbo en olympisch kampioen slaan de handen ineen

Geduld Nuis eindelijk beloond

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis

Het heeft even geduurd, maar Kjeld Nuis en Team LottoNL-Jumbo slaan dan toch de handen ineen. De tweevoudig olympisch kampioen heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot 2020.

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis

Nuis hoopte al eerder op groen licht, maar de onderhandelingen namen behoorlijk wat tijd in beslag. Dat zorgde voor veel frustratie bij de schaatser, die na zijn goede prestaties op de Winterspelen in Pyeongchang hoopte op een aanbieding waaruit waardering sprak. Na de Spelen bleef het echter stil. 

"Het is een zeer vervelende situatie", zei Nuis eind april in gesprek met Telesport. "Het maakt me onzeker, vooral nu de ene na de andere ploeggenoot wél een nieuw contract tekent. Aan de andere kant weet ik sinds een paar dagen wel dat er in de achterkamertjes keihard wordt nagedacht over een constructie om mij bij de ploeg te houden. Dat doet me goed en biedt perspectief."

Nu is de kogel dan toch door de kerk. "Ik ben heel blij dat ik vandaag een akkoord heb bereikt met LottoNL-Jumbo en dat daarmee een einde komt aan een periode van onzekerheid", aldus Nuis. "Voor het komende seizoen ben ik erop gebrand om mijn wereldtitels te verdedigen en ik ben ervan overtuigd dat ik daartoe in deze omgeving de meeste kans op succes heb."

Ook coach Jac Orie is blij dat de 28-jarige schaatser aan zijn ploeg verbonden blijft. "Ik werk al negen jaar met Kjeld en ik heb hem zien ontwikkelen van groeibriljant tot absolute wereldtopper. Ik vind het hartstikke mooi dat we ook de komende jaren samen kunnen strijden voor de titels."

Team LottoNL-Jumbo bestaat nu elf schaatsers: acht mannen en drie vrouwen. Thomas Krol, Joy Beune en Antoinette de Jong zijn nieuw bij de ploeg, die nu in principe compleet is. LottoNL-Jumbo, waar ook Sven Kramer voor rijdt, houdt nog de optie open om een plek te gunnen aan een stagiair.