Nieuws/Sport
1998397
Sport

Aanvaller wil topscoorder Eredivisie worden

PSV'er Lozano fit voor Groningen

Lozano gaat zondag voor de topscoorderstitel

Lozano gaat zondag voor de topscoorderstitel

Hirving Lozano is fit voor de laatste wedstrijd van PSV in de Eredivisie dit seizoen, thuis tegen FC Groningen. "Lozano heeft gewoon weer meegetraind", laat trainer Phillip Cocu weten.  

Lozano gaat zondag voor de topscoorderstitel

Lozano gaat zondag voor de topscoorderstitel

PSV wil het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Cocu gaat tegen FC Groningen niet zijn hele elftal omgooien. "Een aantal wisselingen zou kunnen'', zei de coach van de landskampioen vrijdag in zijn vooruitblik op het duel.

PSV speelde na de kampioenswedstrijd tegen Ajax (3-0) twee keer gelijk, tegen Roda JC (2-2) en ADO Den Haag (3-3). Voor eigen publiek willen de Eindhovenaren afsluiten met een zege. Rechterverdediger Santiago Arias is geschorst. Verder is het onzeker of aanvoerder Marco van Ginkel en spits Luuk de Jong mee kunnen doen. Met beide spelers neemt PSV geen risico.

Barcelona

De selectie van PSV verbleef de voorbije week in Spanje. Cocu: "In Barcelona hebben we niet getraind, daar was het tijd voor andere dingen. Dat hebben de jongens verdiend.''

Voor aanvang van het slotduel met Groningen neemt PSV officieel afscheid van Davy Pröpper en Jürgen Locadia, die gedurende het voorbije seizoen naar Brighton & Hove Albion vertrokken.

PSV heeft met Nick Viergever de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. "Wij zijn blij met zijn komst, hij voegt iets toe aan onze selectie. Het is een multifunctionele speler met de nodige ervaring'', aldus Cocu over de verdediger die bij Ajax geen nieuw contract kreeg.