2001023
Schaatsen

Van Gennip weg bij KNSB: 'Heel merkwaardig'

Yvonne van Gennip

Yvonne van Gennip

De KNSB heeft het contract met Yvonne van Gennip ontbonden.

Yvonne van Gennip

Yvonne van Gennip

De drievoudig olympisch kampioene werkte sinds 2013 als teammanager van de nationale langebaanploeg. Scheidend technisch directeur Arie Koops liet weten dat de penibele financiële huishouding een verlenging van de overeenkomst in de weg staat.

Deze week hoopte de KNSB een tweede geldschieter te presenteren, naast hoofdsponsor KPN. Met de verbintenis zou naar verluidt jaarlijks een bedrag van één miljoen euro zijn gemoeid. De onderhandelingen liepen evenwel spaak, waarna de KNSB besloot Van Gennip te bedanken voor de bewezen diensten. De taken van Van Gennip worden in de toekomst waargenomen door de nog te benoemen nieuwe bondscoach.

Jammer

"Ik vind het heel jammer dat er na zes seizoenen plotseling een einde is gekomen aan de samenwerking", aldus de oud-schaatsster. "In mijn visie is topsport het vlaggenschip van een sportbond. Daar moet je onder geen enkel beding op bezuinigen. Nederland is komend seizoen het enige toonaangevende schaatsland dat niet over een eigen teammanager beschikt. Dat is natuurlijk heel merkwaardig."