Nieuws/Sport
2001030
Sport

Lucas Woudenberg terug in basiself tegen oude club

’Tegen Feyenoord krijg je het niet cadeau’

Lucas Woudenberg

Lucas Woudenberg

De huidige nummer zeven SC Heerenveen heeft morgen in het eigen Abe Lenstra Stadion Feyenoord als laatste horde om de play-offs voor Europees voetbal veilig te stellen. Giovanni van Bronckhorst kondigde een fors gewijzigd elftal aan, maar dat zegt Lucas Woudenberg, jeugdproduct van de Rotterdammers, helemaal niets.

Lucas Woudenberg

Lucas Woudenberg

„Of ze nou met de sterkste elf komen of met drie wissels, dat maakt bij Feyenoord niet zoveel uit. Die zijn net zo gebrand”, zegt de linksback, die start in plaats van de geschorste Kik Pierie. Het wordt pas de zeventiende basisplek voor de blonde verdediger, die afgelopen zomer als topaankoop werd gepresenteerd.

„Dit is een heel leerzaam jaar voor mij geweest, bij een fantastische club”, zegt Woudenberg. „Erin, eruit, erin, eruit en nu weer erin. De eerste keer snapte ik het, omdat we na een sterk begin een paar keer flink klop kregen en ik zelf ook een paar ketsers maakte. De laatste keer niet (coach Jurgen Streppel zette de weer fitte linksback Dave Bulthuis centraal achterin en schoof Pierie door naar de linksbackpositie, red.). Dan ga je in discussie met de trainer, maar je moet weer door dezelfde deur naar buiten. Je kunt in een hoekje gaan zitten zeuren of het vanaf dag één weer oppakken en vechten. Dat laatste heb ik gedaan. Het gaat erom hoe je ermee omgaat, dan kom je vanzelf weer bovendrijven.”

Woudenberg speelde negen jaar in de Feyenoord-jeugd, zat twee jaar bij de selectie en begon vorig jaar als basisspeler aan het kampioensjaar van de Rotterdammers. Hij kan Steven Berghuis ondanks de wijzigingen wel als tegenstander verwachten. De rechtsbuiten (zestien goals) kan nog topscorer worden van de Eredivisie. „Spelen tegen dat soort tegenstanders is altijd mooi. Steven is altijd erop gebrand om het beste uit zichzelf te halen. We zullen het tegen Feyenoord sowieso niet cadeau krijgen. Rekenen, daar hebben we niets aan met het oog op de play-offs. We hebben de kwaliteiten om de play-offs veilig te stellen en dan moet je het zelf willen afmaken.”