Nieuws/Sport
2001048
Sport

Sturing: ’Goede eerste indruk van Slutsky'

Edward Sturing

Edward Sturing

Met het bereiken van de play-offs heeft ad-interim Edward Sturing de helft van zijn missie bij Vitesse met succes afgerond.

Edward Sturing

Edward Sturing

"Als we de play-offs hadden gemist, zou het wel een heel beroerd seizoen zijn geweest", aldus een opgeluchte Sturing.

Anders

Sturing nam het drie duels terug over van de op non-actief gestelde Henk Fraser. Onder zijn leiding won Vitesse twee van de drie duels, tegen Sparta werd het 7-0 en tegen FC Twente 5-0. "Ik ben blij dat de ploeg het zo heeft opgepakt. Ik heb geprobeerd het heel duidelijk neer te zetten. Het moest anders en niet omdat het daarvoor slecht was, maar omdat er iets moest gebeuren. Daarom heb ik de ploeg dichter bij de goal van de tegenstander en met meer druk naar voren heb laten spelen. Dat heeft zijn voor- en zijn nadelen, maar in deze situatie vond ik dat de beste manier. In de play-offs gaan we op dezelfde manier door."

Sturing keert komend seizoen terug in de rol van assistent-trainer en zat al een keer om de tafel met de nieuwe trainer Leonid Slutsky, die zelf de Rus Oleg Yarovinskiy als assistent meebrengt. "Na de wedstrijd tegen AZ heb ik met hem kennisgemaakt. De eerste indruk was goed. Het is een leuke man om mee te praten. We hebben het nog niet over voetbal gehad en deze maand volgt nog een gesprek en dan gaat het over zaken als de invulling van de voorbereiding."

Bekijk hier het programma en de stand in de Eredivisie.