2001356
Wielrennen

Brit schrikt niet van gaatje met rozetruidrager

Froome: 'Achterstand op Dumoulin valt wel mee'

Chris Froome in actie.

Chris Froome in actie.

De zege van Tom Dumoulin verbaasde in de openingstijdrit van de Giro d'Italia verbaasde Chris Froome geenszins.

Chris Froome in actie.

Chris Froome in actie.

En ook over de achterstand klaagde de Sky-kopman niet hardop. "Ik wist vooraf al dat ik mijn schade in de tijdritten zou moeten beperken om deze Giro te kunnen winnen. Op dit terrein kan ik Dumoulin niet kloppen", verklaarde de Brit. 

"Ik zal hem in de bergen moeten lossen. Vandaag is dat direct bewezen. Ik kan Tom enkel complimenteren. Hij heeft aangetoond dat hij niet voor niks de wereldkampioen tijdrijden is. Het was een extreem lastige en technische tijdrit. Eerlijk gezegd ben ik blij dat ik niet nog meer tijd heb verloren."

Tom Dumoulin snelt over het parcours.

Tom Dumoulin snelt over het parcours.

"Dat Dumoulin met alleen Luik-Bastenaken-Luik in zijn benen na zijn rustperiode en hoogtestage direct wint, vind ik heel knap. Het geeft direct aan dat hij op een hoog niveau aan deze Giro is begonnen. Zelf had ik nooit verwacht dat ik deze tijdrit kon winnen. Eigenlijk vind ik mijn achterstand op Dumoulin nog wel meevallen. Op Dumoulin en Dennis na zitten alle andere klassementsrenners dicht bij elkaar.”

Lees ook: - Dumoulin doet het Froome voor - Dumoulin: 'Mooier kan gewoon niet' - Froome: 'Tom reed indrukwekkend goed' - Dumoulin opvolger van Savoldelli