2001372
Wielrennen

'Als je een bocht goed neemt, dan is het nooit gevaarlijk'

Dumoulin doet het Froome voor

Tom Dumoulin in de bocht.

Tom Dumoulin in de bocht.

"Het is ook een talent om er op het juiste moment te staan.”

Tom Dumoulin in de bocht.

Tom Dumoulin in de bocht.

Met een zucht van verlichting trakteerde Tom Dumoulin zichzelf met dit grote compliment. Nadat hij maanden met zichzelf en zijn kampioenenstatus worstelde, vond hij in de aanloop naar de Giro d’Italia net op tijd weer de juiste balans in zijn leven. Het moeten presteren heeft weer plaats gemaakt voor plezier beleven op de fiets. En als de glimlacht terugkeert, dan fietst de Maastrichtenaar op een roze wolk door het leven.

In Jeruzalem trok Dumoulin dus pas voor de tweede keer het tricot aan waar hij zo trots op is. Bij het verkennen van het traject zag de Sunweb-kopman de Wit-Rus Siutsou vlak voor hem akelig vallen (gebroken wervel), terwijl hij later hoorde dat ook Chris Froome hard onderuit was gegaan.

Chris Froome start gehavend.

Chris Froome start gehavend.

"Ik beheers mijn tijdritfiets juist heel goed. Ik kan daar superscherp een bocht mee insturen. Het parcours was vrij hobbelig. In een stad weet je dat je altijd met slecht asfalt te maken hebt. Als je een bocht echter goed neemt, dan is het nooit gevaarlijk”, gaf hij indirect een sneer aan Froome.

Lees ook:  - Froome: 'Achterstand op Dumoulin valt mee' Dumoulin: 'Mooier kan gewoon niet'  Froome: 'Tom reed indrukwekkend goed'  Dumoulin opvolger van Savoldelli