2002491
Autosport

Debutant Frijns deelt in DTM-malaise van Audi

Frijns op snelheid.

Frijns op snelheid.

Het vermoeden bij Audi dat de suprematie van vorig jaar in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) dit seizoen zal vervagen, is bewaarheid geworden in de openingsrace op Hockenheim.  

Frijns op snelheid.

Frijns op snelheid.

Een technische ingreep met betrekking tot een iets andere wagenrijhoogte zou qua downforce nadelig zijn voor de Audi's. Dat bleek op het circuit van Hockenheim waar regerend DTM-kampioen René Rast beste Audi-coureur werd op een teleurstellende negende plaats.

De Nederlandse debutant Robin Frijns die zich met zijn Audi als zeventiende had gekwalificeerd, merkte al snel dat er voor hem meer dan de achttiende plek niet in zat. Zijn optreden paste precies in het moeizame weekend voor Audi. Rast die voor volgende week een wildcard kreeg voor de WTCR-races op de Nürburgring, eindigde vlak voor teamgenoot Loic Duval. Audi-icoon Mattias Ekström sloot zijn laatste DTM-weekend net voor Frijns af als zeventiende.

De Engelsman en oud-DTM-kampioen Gary Paffett won met zijn Mercedes de openingrace. Hij bleef merkgenoot Lucas Auer en BMW-coureur Timo Glock overtuigend voor. BMW en vooral Mercedes tonen zich daarmee vooralsnog de dominante krachten tijdens de ouverture van het DTM-jaar.