Nieuws/Sport
2002493
Sport

HSV, Wolfsburg en Freiburg vechten om lijfsbehoud

Duitse degradatiestrijd wordt absolute climax

De spelers van HSV wacht volgende week een hels karwei.

De spelers van HSV wacht volgende week een hels karwei.

De strijd tegen degradatie uit de Duitse Bundesliga bereikt volgende week een absolute climax.

De spelers van HSV wacht volgende week een hels karwei.

De spelers van HSV wacht volgende week een hels karwei.

In de laatste speelronde vechten Hamburger SV (nu 17e met 28 punten), VfL Wolfsburg (16e met 30 punten) en SC Freiburg (15e met 33 punten) allemaal voor lijfsbehoud.

HSV (met Rick van Drongelen 90 minuten op de reservebank) verloor zaterdagmiddag met 3-0 bij Eintracht Frankfurt en blijft daarmee 17e. Staat de club daar na volgende week nog, dan is het gedegradeerd uit de Bundesliga. Die Rothosen nemen het in eigen huis op tegen Borussia Mönchengladbach. Rechtstreekse handhaving is al niet meer mogelijk voor HSV.

VfL Wolfsburg ging hard onderuit bij Red Bull Leipzig. Met Jeffrey Bruma de hele wedstrijd in het veld verloor de club uit de Volkswagenstad met 4-1. Door de nederlaag van HSV blijft de ploeg van trainer Bruno Labbadia 16e, met twee punten voorsprong op de concurrent uit Hamburg. Volgende week zaterdag speelt Wolfsburg de thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde 1.FC Köln.

Als Wolfsburg wint, kan het zich nog veilig spelen. Concurrent SC Freiburg (nu 15e) moet dan wel in eigen huis verliezen van FC Augsburg. Als Freiburg, dat zaterdag met 3-1 onderuit ging bij Borussia Mönchengladbach, minimaal een punt pakt, weet het zich verzekerd van nog een jaar Bundesliga. Wolfsburg en HSV maken in dat geval uit wie er nog een kans krijgt via de play-offs en wie er rechtstreeks degradeert.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Bundesliga.