Nieuws/Sport
2002731
Sport

Smulders onklopbaar: 'Super bijzonder om hier te winnen'

Laura Smulders

Laura Smulders

Laura Smulders heeft de eerste van twee wereldbekermanches BMX op Papendal gewonnen.

Laura Smulders

Laura Smulders

De 24-jarige Horssense van het commerciële team TVE Oegema hield in de finale de regerend wereldkampioene Alise Willoughby uit de Verenigde Staten en de Russische Jaroslava Bondarenko achter zich. Smulders won een maand geleden in Saint-Quentin-en-Yvelines al de eerste twee wedstrijden uit de wereldbekerreeks.

Van Benthem

Merle van Benthem was ook tot de finale doorgedrongen. Dat was verrassend, want de Hengelose keerde vorig week pas terug nadat ze wegens een knieblessure liefst veertien maanden aan de kant had gestaan. Van Benthem werd zesde. Zondag volgt de tweede wedstrijd.

Smulders leidt de wereldranglijst, won vorig jaar beide manches op Papendal en twee jaar op rij de wereldbeker. De nummer 3 van de Spelen van Londen 2012 is al jaren toonaangevend en zou dat begin juni in Azerbeidzjan nu wel eens willen vertalen in een wereldtitel. Vorig jaar verknalde ze het in de finale door een mislukte start. "Het is in onze sport sowieso niet gezegd dat de beste wint. Het is ook niet zo handig om je hele seizoen op één wedstrijd af te stemmen. Ik richt me wel op het WK, maar andere wedstrijden tellen net zo goed mee. Bovendien kan ik hier goed zien hoe ik ervoor sta ten opzichte van de concurrenten", vertelde ze tussen twee heats door.

Alles op zijn plek

Smulders kon concluderen dat ze goed gewerkt heeft in de winter. "Ik heb keihard getraind, maar met veel plezier dankzij het team. Ik voel me momenteel zo goed. En dan is het extra leuk als je twintig minuten van huis een wedstrijd wint. Ik voelde me keisterk. Het is super bijzonder om hier te winnen. Op sommige dagen valt alles op zijn plek. Dan lijkt het of alles vanzelf gaat."