Nieuws/Sport
2002755
Sport

Zidane: 'Dat deden zij ook niet voor ons'

Real weigert erehaag te vormen voor Barcelona

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

De spelers van Barcelona hoeven zondagavond voorafgaand aan El Clasico tegen Real Madrid niet te rekenen op een erehaag van de opponent.

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

Volgens trainer Zinedine Zidane hebben de Madrilenen geen zin om de Spaanse kampioen in Camp Nou zo te eren, omdat Barcelona dat ook niet deed nadat Real in december het WK voor clubs had gewonnen. "Zij hebben geen erehaag voor ons gemaakt, daarom doen wij dat nu ook niet voor hen", zei Zidane.

Gebruikelijk ritueel

Barcelona verzekerde zich vorige week met een overwinning op Deportivo la Coruña (2-4) van de Spaanse titel. De spelers van Deportivo hadden voor de aftrap al een erehaag gemaakt, om de Catalanen te feliciteren met het winnen van de Spaanse beker een week daarvoor. Dat is in Spanje een gebruikelijk ritueel als een club een titel heeft gepakt.

"We hebben respect voor de prestatie van Barcelona. Kampioen worden is het moeilijkste en mooiste wat er is", zei Zidane. "Als ze voor ons na het WK een erehaag hadden gevormd, hadden we deze traditie nu ook niet gebroken. Ik begreep dat Barcelona dat toen niet deed omdat ze het WK voor clubs als een aparte competitie beschouwen. Maar om het WK te halen, moet je de Champions League winnen en daar doen we allemaal aan mee."

Champions League-finale

In de komende Clasico staat alleen prestige op het spel. "Het zou spannender zijn als we dichter bij elkaar hadden gestaan op de ranglijst, maar ik vind het zo ook prima", zei trainer Ernesto Valverde van Barcelona. Bij Real Madrid, dat in La Liga derde staat op grote achterstand van Barça, draait alles om de finale van de Champions League op 26 mei tegen Liverpool.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in La Liga.