Nieuws/Sport
2003149
Sport

Cambuur-aanvoerder: 'Een heel grote schande'

Robbert Schilder zit met de handen in het haar.

Robbert Schilder zit met de handen in het haar.

Robbert Schilder was direct na de beschamende uitschakeling tegen FC Dordrecht helder in zijn uitleg. "Dit is een heel grote schande", aldus de verdediger van Cambuur Leeuwarden.  

Robbert Schilder zit met de handen in het haar.

Robbert Schilder zit met de handen in het haar.

Terwijl er eerder deze week nog met 4-1 werd gewonnen van Dordt, ging de ploeg van René Hake er zaterdag in eigen huis (na een 1-0 voorsprong met rust) met 1-4 aan. Een verloren strafschoppenreeks deed de hoop op promotie vervolgens definitief verdwijnen. 

"Dit kan alleen maar als je finaal door de ondergrens zakt", aldus Schilder in gesprek met FOX Sports. "Het heeft ook te maken met het niet met druk om kunnen gaan. Anders kan dit gewoon niet. Anders kun je niet in één helft vier tegengoals krijgen tegen FC Dordrecht. We hebben dit seizoen drie keer eerder tegen ze gespeeld: dat waren negen punten, tien goals voor en slechts één tegen."

"Het is echt ongelooflijk hoe we het in één helft weggeven. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Ik denk dat er veel spanning op de ploeg stond. Er gingen veel simpele dingen verkeerd. Het leek alsof we verlamd op het veld stonden. Ze scoren vier keer in een helft, het is gewoon schandalig." 

"We zijn gewoon niet goed genoeg. We staan precies waar we horen te staan. Hiervoor wonnen we zeven duels op een rij, maar het was echt niet altijd zo goed. We waren echt niet zo goed als iedereen dacht en dat is vandaag pijnlijk duidelijk geworden. Als je al in de war raakt van één tegengoal, wat hadden we dan tegen bijvoorbeeld Sparta willen doen?"