Nieuws/Sport
2003186
Sport

De Nooijer: 'Paar jaar jonger geworden'

FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer.

FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer.

Gérard de Nooijer kon zijn ogen zaterdag tijdens het play-offduel met Cambuur Leeuwarden amper geloven. De FC Dordrecht-trainer zag zijn ploeg een 1-4 nederlaag goedmaken, om vervolgens na strafschoppen ook daadwerkelijk te winnen. 

FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer.

FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer.

"Hoeveel jaar ik ouder ben geworden? Nou, ik ben een paar jaar jonger geworden, denk ik! Ik kon niet stil blijven zitten, maar dat moet ook niet tijdens zo'n voetbalavond. Het is gewoon fantastisch voor die gasten." 

Toch zag het er aanvankelijk niet naar uit dat er een Wonder van Leeuwarden zou komen. "We kwamen met 1-0 achter en brachten weinig tot niets. We kregen weinig kansen en Cambuur had makkelijk op 2-0 kunnen komen. Gelukkig pakten de wisselingen in de rust goed uit", aldus De Nooijer in gesprek met FOX Sports.

"We gingen meer drukzetten en met meer risico spelen. Toen het 1-1 werd, raakte Cambuur van slag. Dat merkten we ook. We gingen door en maakten nog drie goals." 

Toen de strafschoppen begonnen, wist De Nooijer eigenlijk al dat het niet meer fout kon gaan. "Soms geloof ik in bijgeloof. We namen de penalty's op hetzelfde doel als waarop we vier keer hadden gescoord. We maakten ook alle vijf de strafschoppen. Ze werden allemaal fantastisch ingeschoten. De keeper had geen enkele schijn van kans." 

Dat de derde goal van Dordrecht uit een onterechte penalty voortkwam, deerde De Nooijer weinig. "Was de overtreding buiten het strafschopgebied? Dan was het een cadeautje. Soms moet je cadeautjes uitpakken."