Nieuws/Sport
2004287
Sport

Degelijk DTM-debuut Frijns

Robin Frijns

Robin Frijns

Ex-Formule 1-coureur Timo Glock heeft de tweede DTM-race op het circuit van Hockenheim gewonnen. 

Robin Frijns

Robin Frijns

Het was voor de Duitse BMW-coureur zijn vijfde overwinning in de Deutsche Tourenwagen Masters, waarin de Nederlandse Audi-coureur Robin Frijns degelijk debuteerde en in race 2 twaalfde werd.

Rockenfeller

In tegenstelling tot de openingsrace op zaterdag kwamen de Audi-rijders een stuk beter voor de dag met een tweede plaats voor de Duitse coureur Mike Rockenfeller, die had geprofiteerd van een prachtig gevecht tussen Glock en Mercedes-rijder Gary Paffett, die de eerste race op zijn naam schreef.

"Dat we een moeilijke eerste race zouden hebben, kwam niet als een verrassing", bekende Dieter Gass, hoofd van Audi Motorsport die op revanche belust was. "De onderste steen moet boven om ons voor de tweede race te verbeteren. Maar onze veronderstelling dat de verandering van de reglementen niet ons voordeel uitpakken blijkt waar te zijn."

Ekström

Met Rockenfeller, Loic Duval en regerend DTM-kampioen René Rast in de top-10 kwam er door Audi iets meer tegenstand tegen Mercedes en BMW. Frijns was vanaf de veertiende startplek opgerukt naar de elfde positie en door langer buiten te blijven dan de rest ging hij zelfs twee ronden aan de leiding. Door zijn pitstop kwam de koppositie echter voor heel even in handen van Mattias Ekström, die zijn afscheidsrace in de Duitse toerwagenklasse op een zestiende plek beëindigde.