Nieuws/Sport
2004926
Sport

Ajax-directeur is er wel een beetje klaar mee

Van der Sar: 'Zaakwaarnemer duwt Kluivert naar de uitgang'

Edwin van der Sar

Edwin van der Sar

Edwin van der Sar verwacht dat Justin Kluivert vertrekt bij Ajax.

Edwin van der Sar

Edwin van der Sar

"We zijn nu tien maanden aan het praten", zei de algemeen directeur van de club uit Amsterdam bij Ziggo Sport. "We zijn er ook wel een beetje klaar mee."

Ajax wil het nog een jaar lopende contract van Kluivert graag verlengen, maar de club is er niet in geslaagd overeenstemming te bereiken met de 19-jarige buitenspeler. "Hij is lastig te behouden", erkende Van der Sar. "Zijn zaakwaarnemer duwt hem richting de uitgang. Dat is heel jammer, want het is niet onze bedoeling dat spelers van 18 of 19 jaar de club verlaten. Dat is niet de filosofie van Ajax."

Andere route

Kluivert erkende zondag na de zege op Excelsior (1-2) dat hij zijn besluit al heeft genomen. Hij wilde ook niet beloven dat hij langer bij Ajax zou blijven. Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal verklaarde eind maart in de aanloop naar de oefeninterlands tegen Engeland en Portugal nog dat hij het verstandig zou vinden als Kluivert nog even in de Eredivisie blijft. Het talent en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola lijken nu voor een andere route te kiezen.

Van der Sar benadrukte dat Ajax alles in het werk zal stellen Matthijs de Ligt wel te behouden. "Hij is een fantastische speler. We moeten een goed elftal hebben om kampioen te worden en Europees te presteren. Als we al onze aankomende talenten laten gaan, houden we zelf geen elftal over. Het geloof in een club moet er ook zijn, dat we bouwen aan iets. Daarom hebben we het afgelopen jaar ook de contracten van De Ligt, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui verlengd."

Ziyech

Hakim Ziyech mag bij een goed bod wel vertrekken. "Bij Hakim is het een ander verhaal met een WK in aantocht", zei Van der Sar, die liet doorschemeren dat Ajax op zoek is naar ervaren voetballers. "Dan moet je denken aan een 25-jarige speler als Nicolas Tagliafico, die we in de winterstop hebben aangetrokken."