Nieuws/Sport
2005401
Sport

Tadic beoogde opvolger Ziyech bij Ajax

Dusan Tadic

Dusan Tadic

Ajax werkt in het grootste geheim aan een sensationele transfer.

Dusan Tadic

Dusan Tadic

Dusan Tadic (29) moet op het Amsterdamse middenveld de opvolger worden van Hakim Ziyech, die heeft uitgesproken te willen vertrekken.

De poging om de oud-speler van FC Groningen én FC Twente in te lijven, geeft de torenhoge ambities om een topselectie neer te zetten weer, maar lijkt alleen mogelijk als Southampton degradeert. Het elftal van trainer Mark Hughes staat op doelsaldo net boven de rode streep, maar speelt morgen bij directe concurrent Swansea City. Op de laatste speeldag wacht vervolgens Manchester City.

In de tot dusver goed stilgehouden missie om een Premier League-speler naar de Eredivisie te halen, speelt Henk Veldmate een belangrijke rol. Hij was als technisch directeur van FC Groningen verantwoordelijk voor Tadic’ komst naar Nederland en onderhield ook in zijn FC Twente- en Southampton-tijd een goede band met de middenvelder, die – mits de financiële voorwaarden goed zijn – niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Nederland staat.

Een bijkomend voordeel van de 51-voudig Servisch international, die al 132 competitieduels op het hoogste niveau in Engeland speelde, is dat hij niet alleen als aanvallende middenvelder, maar eventueel ook als links-, rechtsbuiten en zelfs als spits uit de voeten kan. Zodra het doek voor Southampton valt, wil Ajax toeslaan. Het zou een overval van de eerste orde zijn. Eentje, die meer dan de goedkeuring heeft van Erik ten Hag.