Nieuws/Sport
2005533
Sport

Drijft Ten Hag zijn zin door met Labyad?

Zakaria Labyad en Erik ten Hag.

Zakaria Labyad en Erik ten Hag.

Het wordt bij Ajax interessant om te zien hoever de macht van trainer Erik ten Hag reikt nu algemeen directeur Edwin van der Sar zijn lot aan hem heeft verbonden en directeur voetbalzaken Marc Overmars hem aanstelde.

Zakaria Labyad en Erik ten Hag.

Zakaria Labyad en Erik ten Hag.

Ondanks een klip en klaar negatief advies van de scouting en twijfel bij Overmars blijft Ten Hag hameren op de komst van Zakaria Labyad, met wie hij bij FC Utrecht samenwerkte. Terwijl eigenlijk iedereen het erover eens is dat Ajax een veel creatievere middenvelder nodig heeft als vervanger van Ziyech.

Overmars heeft de komende weken zijn handen vol aan het zo veel mogelijk intact houden én versterken van de Ajax-selectie. Maar het kan voor de directeur spelersbeleid geen kwaad tussen de bedrijven door op een gedragswijziging van de trainer aan te sturen én de Ajax-filosofie nog eens duidelijk te maken.

Anders zal Ten Hag nooit de harten van de Ajax-spelers, -fans en -medewerkers veroveren en lijkt het huwelijk Ten Hag-Ajax gedoemd te mislukken. Zeker bij het missen van de groepsfase van de Champions League én de Europa League.

Lees in de premiumversie van Telesport/De Telegraaf een uitgebreide analyse over de situatie van Ten Hag bij Ajax.