Nieuws/Sport
2005552
Sport

Gouden Schoen voor spelmaker van Ajax

Ziyech troeft Jahanbakhsh en De Ligt af

Hakim Ziyech pakt de Gouden Schoen.

Hakim Ziyech pakt de Gouden Schoen.

Het zat er al een tijd aan te komen, maar de Gouden Schoen is definitief voor Ajacied Hakim Ziyech.

Hakim Ziyech pakt de Gouden Schoen.

Hakim Ziyech pakt de Gouden Schoen.

De beste speler van de Eredivisie en daarmee de winnaar van het Telesport Voetballer van het Jaar-klassement. Als goede tweede mag Alireza Jahanbakhsh van AZ de Zilveren Schoen in ontvangst nemen. Het Brons gaat naar Matthijs de Ligt van Ajax.

De prijzen zullen traditioneel tijdens het 37e Gala Voetballer van het Jaar aan het begin van het nieuwe seizoen aan de winnaars worden uitgereikt. Tijdens het Gala vindt ook de uitreiking van de topscorersprijs plaats. Jahanbakhsh eist met zijn 21 treffers ook die trofee op. Verder is er de huldiging van het Talent van het Jaar. De winnaar daarvan wordt komende week bekend gemaakt. De beste scheidsrechter van het afgelopen seizoen is Bas Nijhuis, die op het Gala ook zal worden gehuldigd met de Gouden Kaart.

Bijzonder is dat de Gouden Schoen-winnaar (Ziyech) straks op 15 juni tijdens het WK in Rusland met Marokko in de eerste poulewedstrijd tegen de winnaar van de Zilveren Schoen (Jahanbakhsh), dan uitkomend voor Iran, tegenover elkaar zullen staan.