Nieuws/Sport
2006854104
Sport

Weer 15 nieuwe coronagevallen in olympische bubbel in Peking

PEKING - Het lukt vooralsnog niet het coronavirus te weren uit Peking, waar op 4 februari de Olympische Winterspelen beginnen. De organisatie meldde dinsdag twaalf nieuwe positieve coronagevallen onder mensen die zijn aangekomen in de Chinese hoofdstad en geaccrediteerd zijn voor de Spelen.

Verder zijn er drie mensen, onder wie een sporter en een teamofficial, positief getest in de 'gesloten bubbel' voor het evenement.

China maakte maandag bekend dat tussen 4 en 22 januari in totaal 72 mensen die betrokken zijn bij de Spelen positief hebben getest. Wie positief test, moet direct in isolatie. Die isolatie eindigt als de coronagerelateerde klachten voorbij zijn en als diegene twee keer negatief test.

Een groot deel van de Nederlandse ploeg voor de Winterspelen vliegt woensdag naar Beijing. De sporters worden voor vertrek regelmatig getest op het coronavirus en in China dagelijks.

Positieve Tregubov

Nikita Tregubov is positief op corona getest. De Russische skeletonner won in 2018 zilver op de Winterspelen van Pyeongchang in Zuid-Korea.

Tregubov testte twee keer positief tijdens een trainingskamp in Sotsji. De Rus weet niet of hij aan de Spelen in Beijing kan deelnemen. De Russische skeletonploeg reist op 31 januari naar de hoofdstad van China, waar de Winterspelen op 4 februari beginnen. Tregubov hoopt dat hij snel negatief test.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop