Nieuws/Sport
2006892536
Sport

Leiding NBA grijpt in: alle complexen gesloten

De leiding van de Amerikaanse profcompetitie voor basketballers NBA heeft alle teams opgedragen om hun trainingscomplexen tot nader order te sluiten. In een bericht aan alle dertig teams staat dat het geldt voor zowel spelers als voor de medewerkers, meldt sportzender ESPN.

De NBA had eerder gezegd dat spelers en de staf onder bepaalde omstandigheden in de sportfaciliteiten mochten zijn. Met de nieuwe instructie mogen de spelers geen teamfaciliteiten gebruiken en ook niet trainen op plaatsen die niet van de clubs zijn. Ze moeten hun training en conditietraining thuis uitvoeren. De competitieleiding spoort de spelers ook aan om thuis te blijven en alleen voor de hoogst noodzakelijke dingen als boodschappen en medicijnen het huis te verlaten.

Nadat basketballer Rudy Gobert van Utah Jazz vorige week positief had getest op het nieuwe coronavirus besloot de NBA alle wedstrijden op te schorten. Vijf teams hebben inmiddels gemeld dat een speler of medewerker van de club positief heeft getest.

Kevin Durant

Naast Gobert testte ook Donovan Mitchell van Utah positief en werd het coronavirus vastgesteld bij Kevin Durant van de Brooklyn Nets en Christian Wood van de Detroit Pistons. Volgens de Brooklyn Nets hebben nog drie spelers een positief test afgeleverd, maar de namen van die spelers zijn niet bekend.

Denver Nuggets maakte donderdag bekend dat een individu binnen de organisatie het coronavirus had opgelopen. Philadelphia 76ers meldde drie positieve gevallen binnen de club, maar maakte net als de Nuggets niet bekend of het ging om spelers of medewerkers.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop