2007112
Wielrennen

'Bij Froome zal het gevoel niet top zijn'

Ploegleider Reef: 'Dumoulin heel volwassen'

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

De Giro d'Italia is drie etappes onderweg en gaat na een rustdag morgen weer verder op Sicilië. Sunweb-ploegleider Marc Reef kijkt tot dusver met een goed gevoel terug op de prestaties van Tom Dumoulin.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Dumoulin veroverde in de tweede etappe in Israël de leiderstrui, maar stond die een dag later alweer af aan Rohan Dennis. De Limburger heeft echter wel al 38 seconden voorsprong op topfavoriet Chris Froome en dat doet Reef goed. "Bij Froome zal het gevoel niet top zijn", aldus Reef in gesprek met de NOS. "Maar we krijgen nu drie hele lastige ritten op Sicilië en dat gaat de hele Giro zo door. Er kan nog zoveel gebeuren."

Met de vorm van Dumoulin zit het wel goed, zo concludeert Reef. "Hij is de eerste drie ritten goed doorgekomen. Een mooie zege, een dag in het roze en nu tweede in het klassement. Op naar Italië. Dumoulin heeft al situaties gehad waar hij onder grote druk heeft moeten presteren. Als verdedigend kampioen in de Giro laat hij zien daar op een hele volwassen en manier mee om te gaan."