Sport/Voetbal
2008715803
Voetbal

AZ nu naar Enschede voor Europees duel met Antwerp

ALKMAAR - AZ wijkt voor de play-off in de Europa League tegen Royal Antwerp FC van volgende week donderdag uit naar Enschede. De lokale autoriteiten in Den Haag, waar AZ afgelopen donderdag tegen FC Mariupol heeft gespeeld en zondag FC Groningen treft, had problemen met de komst van een grote groep Belgische fans.

Royal Antwerp FC speelt voor het eerst in 25 jaar Europees voetbal en brengt een grote supportersschare op de been. Bovendien zorgden de vriendschapsbanden tussen de diverse harde kernen in Nederland en België voor een potentieel veiligheidsrisico. FC Twente, dat in 2011 ook getroffen werd door een dakongeluk, steekt nu in navolging van ADO Den Haag de helpende hand toe.

„We zijn blij dat we een goede locatie hebben gevonden voor ons Europese duel van komende week”, reageert AZ’s algemeen directeur Robert Eenhoorn. „Het is mooi dat in navolging van ADO Den Haag ook FC Twente ons de helpende hand toesteekt. We zijn FC Twente, de KNVB, de UEFA en de lokale autoriteiten zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze wedstrijd.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd