Nieuws/Sport
2010191
Sport

VIDEO - Broer Pogba krijgt pak slaag van teamgenoten

Florentin Pogba

Florentin Pogba

Het is nooit makkelijk om altijd maar 'broer van' te zijn. Vraag dat maar aan Florentin Pogba, de oudere broer van Manchester United-ster Paul Pogba. Florentin speelt momenteel bij het Turkse Genclerbirligi, maar dat zal mogelijk niet lang meer duren.

Florentin Pogba

Florentin Pogba

De 27-jarige centrale verdediger maakte pas in januari de overstap van Saint-Etienne naar de Turkse eersteklasser. Hij begon zijn periode bij Genclerbirligi niet geweldig, maar was sinds maart een vaste waarde bij de nummer zeventien in de Süper Lig. Daar komt mogelijk echter verandering in.

Pogba speelde namelijk een negatieve hoofdrol in het duel tegen Antalyaspor. Genclerbirligi kon met amper drie speeldagen te spelen alle punten goed gebruiken om degradatie te vermijden, maar stond in minuut 88 0-1 achter. Coach Ümit Özat had geen wissels meer en toch strompelde Pogba doodleuk het veld af met een blessure, althans zo leek het. Hij deed vlak voor de bank van Genclerbirligi zelfs zijn shirt uit.

Daar konden zijn ploegmakkers niet om lachen. Een van zijn teamgenoten begon uit frustratie een ruzie met zijn coach, maar Pogba ontsnapte niet zomaar richting de kleedkamer. Hij werd tegengehouden door een andere ploegmaat en dat lokte dan weer een reactie uit bij de verdediger. Uiteindelijk kwam er een serieuze vechtpartij van. Waarbij Pogba uiteindelijk toch kreeg wat hij wilde: een trip naar de kleedkamer.