Nieuws/Sport
2011422582
Sport

Handbalster maanden uitgeschakeld met knieblessure

Enorme domper voor Estavana Polman

Estevana Polman op archiefbeeld

Estevana Polman op archiefbeeld

Ernstige tegenslag voor Estavana Polman. De handbalster van het Deense Team Esbjerg en het Nederlands team staat maanden aan de kant met een ernstige knieblessure.

Estevana Polman op archiefbeeld

Estevana Polman op archiefbeeld

Polman heeft zich tijdens een training van haar club ernstig geblesseerd, zo heeft uit een scan uitgewezen. De bijna 28-jarige handbalster heeft de kruisband van haar rechterknie afgescheurd en is mogelijk het hele seizoen uit de roulatie. Ook het EK in december staat op de tocht.

„Ik voelde meteen dat het ernstig is. Dit is het risico van handballen. Ik probeer nu zo snel mogelijk geopereerd te worden, zodat ik kan beginnen met revalideren. Shit happens”, aldus de opbouwspeelster, die vorig jaar december de wereldtitel veroverde met het Nederlands vrouwenteam in Japan. Ze werd uitgeroepen tot beste speelster van het WK.

Voor Esbjerg kwam het uitvallen van Polman ook hard aan. Ze is de sterspeelster van de club, die komend seizoen mikt op de Deense titel en ook om de prijzen wil spelen in het Europese clubhandbal. „Dit is wel een schok voor de club. We zijn de favoriet voor de titel, maar dat verandert nu wel. We zullen proberen een goede vervanger te vinden voor ’Essie”’, zegt voorzitter Bjarne Pedersen.