Sport/Voetbal
2012087874
Voetbal

’Hij zorgt voor diepgang, kan kansen creëren en scoren. Hij ’ziet’ het spel’

Manchester United verwacht met Donny van de Beek vaker te scoren

Donny van de Beek hier nog in het shirt van Ajax.

Donny van de Beek hier nog in het shirt van Ajax.

Volgens coach Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United is Donny van de Beek vooral gecontracteerd om er voor te zorgen dat de club meer doelpunten gaat maken. „Daar is hij uitermate geschikt voor, door zijn manier van spelen”, aldus de Noor.

Donny van de Beek hier nog in het shirt van Ajax.

Donny van de Beek hier nog in het shirt van Ajax.

„Achter het contracteren van elke voetballer zit een plan”, vervolgt de trainer tegenover de BBC. „Ze moeten een bepaalde rol gaan invullen waarvoor we nog niet iemand in huis hebben. Aanvallend voetbal past in onze clubcultuur en daarom past Donny bij ons. Hij zorgt voor diepgang, kan kansen creëren en scoren. Hij ’ziet’ het spel.”

Met Van de Beek wordt United beter, is de stellige overtuiging van Solskjaer. „Hij is een intelligente speler, hij barst van de energie en hij ontwikkelt zich voortdurend. Verder brengt hij een hoop enthousiasme met zich mee. Bovendien is Donny een middenvelder met scorend vermogen. Nu zijn we in dat opzicht nog te veel afhankelijk van onze aanvallers.”

Na een relatief goed seizoen waarin onder meer kwalificatie voor de Champions League werd afgedwongen, heeft Manchester United de ambitie voor het eerst in jaren weer mee te gaan doen om de titel in de Premier League. „Dat betekent dat we ons nog veel meer moeten verbeteren dan we tot nu toe hebben gedaan”, zegt aanvaller Marcus Rashford.

Manager Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United.

Manager Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United.

Vooralsnog worden Liverpool, Manchester City en Chelsea door de deskundigen hoger ingeschat. Rashford: „We moeten nu niet naar die andere clubs kijken. Het enige dat telt, is dat wij er alles aan doen en elke dag de motivatie hebben om weer een stap in de goede richting te zetten. Concentreren op wat we zelf doen, niet op wat anderen doen.”

De Engelse competitie begint het komende weekeinde. Manchester United komt echter pas over een week in actie.