Sport/Wielrennen
2013496323
Wielrennen

Onrust na val Demi Vollering blijkt onnodig, maar: ’Voelde me duizelig en ziek’

Demi Vollering

Demi Vollering

Paulina Rooijakkers schreef dinsdag de wielerkoers Durango - Durango Emakumeen Saria op haar naam. De 29-jarige Nederlandse volgde daarmee Anna van der Breggen op. De Amerikaanse Veronica Ewers werd tweede, voor de Deense Cecilie Uttrup Ludwig. Maar de zorgen waren er vooral om Demi Vollering.

Demi Vollering

Demi Vollering

De in bloedvorm verkerende Vollering kwam ten val en moest opgeven, zo meldde haar ploeg Team SD Worx. Het duurde tot woensdag alvorens het team met een update kwam voor de winnares van de Ronde van Itzulia: geen blessures.

De Nederlandse wielrenster deed via Instagram haar verhaal. „Na een nacht in het ziekenhuis blijk ik in orde te zijn”, aldus Vollering. „Ik ben zwaar gevallen op mijn rug/zij, maar er is niets gebroken. Ik voelde me zeer duizelig en ziek toen ik rechtstond of rechtop zat. Ik viel ook flauw als ik niet opnieuw ging liggen, dus ze wilde mij even controleren in het ziekenhuis. Gelukkig hebben ze niets vreemd gevonden. Ik heb intussen alweer gefietst en de goede benen zijn nog altijd goed.”