2013750
Wielrennen

Limburger droomde van dubbelslag in Sicilië

Dumoulin: 'Ik had meer lef moeten tonen'

Tom Dumoulin won dinsdag 17 seconden op Chris Froome.

Tom Dumoulin won dinsdag 17 seconden op Chris Froome.

Tom Dumoulin wilde eigenlijk om de ritzege sprinten in de vierde etappe van de Ronde van Italië. Op 600 meter voor de finish moest hij echter van te ver komen om als eerste te finishen.

Tom Dumoulin won dinsdag 17 seconden op Chris Froome.

Tom Dumoulin won dinsdag 17 seconden op Chris Froome.

"Ik had meer lef moeten tonen. Het viel even stil op 800 tot 600 meter. Ik koos ervoor om in de luwte uit de wind te zitten en dat had ik niet moeten doen. Nu kwam ik in de verdrukking te zitten. Ik moest remmen en weer optrekken en dan doe je niet meer mee om de overwinning", aldus Dumoulin, die hoopte een dubbelslag te slaan: de rit winnen én tijd pakken op zijn concurrenten. 

"Het was een aankomst vergelijkbaar met Cauberg. Dat is niet de berg die me het beste ligt, maar hij ligt me ook zeker niet slecht. Zeker als je kijkt naar andere klassementsrenners kan ik op zo'n aankomst wel aardig uit de voeten."

"Toch wist ik dat het met een Tim Wellens in vorm super moeilijk ging worden om de rit te winnen. Aangezien het echt een aankomst was voor een klassiekerman. Dat ben ik toch niet helemaal, maar dromen mag en dat deed ik dan ook. Maar het zat er niet in. Ik maakte een onhandige keuze, jammer." 

Uiteindelijk finishte Dumoulin keurig als elfde, op slechts vier seconden van Wellens. Dumoulin won bovendien zeventien seconden op Chris Froome, misschien wel zijn grootste concurrent voor de eindzege.