2013889
Wielrennen

VIDEO - Movistar-helper tovert met bidons

caption

caption

Movistar kon dinsdag in de vierde etappe van de Giro d'Italia geen potten breken, Ricardo Carapaz werd slechts zestiende, maar de Spaanse formatie kreeg online wel de handen op elkaar met een sterk staaltje waterflessen uitdelen. 

caption

caption

Persvoorlichter Sebastián Unzué stond tijdens de 202 kilometer lange rit van Catania naar Caltagirone langs de kant van de weg en imponeerde door binnen luttele seconden maar liefst zes bidons uit te delen. Een zevende viel helaas voor Unzué - en één van de renners - op de grond. 

Het filmpje verscheen al snel op Twitter en vergaarde direct honderden likes. "Als je met deze man gaat kaarten, moet je goed opletten bij het delen", merkte een grappenmaker op. 

De etappe naar Caltagirone werd uiteindelijk gewonnen door Tim Wellens. De Belg van Lotto-Fix All hield Michael Woods (Education First-Drapac) en Enrico Battaglin (LottoNL-Jumbo) achter zich op de steile aankomst.

Tom Dumoulin finishte op vier seconden van Wellens als elfde. De titelverdediger van Sunweb won echter wel zeventien seconden op Chris Froome van Sky.