Nieuws/Sport
2014207
Sport

Cruijffiaans compliment voor De Ligt

Matthijs de Ligt is gekozen tot talent van het jaar.

Matthijs de Ligt is gekozen tot talent van het jaar.

Het was een Cruijffiaans compliment aan de winnaar van de Johan Cruijff Prijs, Matthijs de Ligt. „In het voetbal, anders dan in het normale leven, is het een groot compliment als een 18-jarige er tien jaar ouder uit ziet”, zei juryvoorzitter Jordi Cruijff.

Matthijs de Ligt is gekozen tot talent van het jaar.

Matthijs de Ligt is gekozen tot talent van het jaar.

De verdediger van Ajax werd door de jury – verder bestaand uit Willy Dullens, Wim Jonk, John van den Brom, Ron Jans, Phillip Cocu, John van ’t Schip, Aron Winter, Pierre van Hooijdonk, Henk Fraser, Frank Rijkaard, Willem van Hanegem en Peter Bosz – een ruime meerderheid tot Talent van het Jaar in de Eredivisie verkozen.

Jordi: „Matthijs heeft bewezen er niet alleen snel te kunnen komen, maar ook overeind te blijven na de moeilijke momenten en daar snel van te leren. Matthijs wil elke dag beter worden en haalt op heel jonge leeftijd al een zeer constant niveau. Zowel bij Ajax als Oranje is hij nu al bijna niet meer weg te denken. Matthijs denkt, speelt en verdedigt vooruit. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar dat niemand dat Matthijs hoeft uit te leggen, is misschien wel zijn grootste talent.”

Arjen Robben, Wesley Sneijder, Salomon Kalou, Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay, Miralem Sulejmani, Eljero Elia, Gregory van der Wiel, Christian Eriksen, Adam Maher, Marco van Ginkel, Davy Klaassen, Memphis Depay, Vincent Janssen en Kasper Dolberg gingen de zestiende winnaar van de Johan Cruijff Prijs voor.