Nieuws/Sport
2014265
Sport

PSG grijpt beker na moeizame zege op amateurs

Edinson Cavani viert zijn treffer.

Edinson Cavani viert zijn treffer.

Paris Saint-Germain blijft in eigen land in prijzen grossieren. De kampioen was in de bekerfinale lief voor derdeklasser Les Herbier en benutte slechts twee van de vele kansen: 2-0.

Edinson Cavani viert zijn treffer.

Edinson Cavani viert zijn treffer.

Giovani Lo Celso en Edinson Cavani maakten het verschil in een uitverkocht Stade France. Eerder dit seizoen won PSG ook de Coupe de la Ligue en de Franse supercup. Ook dit seizoen was de grootmacht uit Parijs weer ongenaakbaar met alle vier de nationale prijzen. In de Champions League wilde het echter opnieuw niet lukken met een verloren achtste finale tegen Real Madrid. Daarom moet trainer Unai Emery wijken voor een nog te benoemen coach.

Voor de semiprofs en amateurs van Les Herbiers voelde het bereiken van de finale al als een hoofdprijs. Ze hadden steeds geluk met de loting en troffen op weg naar de finale geen enkele ploeg uit Ligue 1. Tegen PSG maakten ze echter wel kennis met echte sterren. De kampioen besloot geen spelers te sparen. Wel moesten Neymar en Marco Verrratti geblesseerd toekijken. Zij zagen hoe hun club voor de twaalfde keer de Franse beker won. PSG is bovendien weer een record rijker. Geen andere club won de Franse beker vier keer op rij.