Nieuws/Sport
2014353
Sport

Ook Onana ziet vooralsnog te weinig perpectief

Ajax-verdediger De Ligt heeft vertrekwens

Matthijs de Ligt wil vertrekken bij Ajax.

Matthijs de Ligt wil vertrekken bij Ajax.

De Ajax-directie krijgt er een zware kluif aan om de selectie intact te houden. Naast David Neres hebben ook doelman André Onana en Matthijs de Ligt intern hun vertrekwens kenbaar gemaakt. 

Matthijs de Ligt wil vertrekken bij Ajax.

Matthijs de Ligt wil vertrekken bij Ajax.

Vooral de mededeling van De Ligt aan Edwin van der Sar en Marc Overmars is een hard gelag voor de directie, die de international van Oranje als een van de pijlers voor komend seizoen ziet.

De Ligt, die met zijn zaakwaarnemer Barry Hulshoff een samenwerking met Mino Raiola is aangegaan, heeft een contract tot de zomer van 2021 en trainer Erik ten Hag wil hem voor geen goud kwijt.

Bayern, Tottenham, City, Barcelona

Van der Sar en Overmars moeten nu bepalen of zij de Bronzen Schoen-winnaar tegen zijn zin in Amsterdam willen houden. Bayern München, Tottenham Hotspur, Manchester City en FC Barcelona vechten elkaar de tent uit om het grootste talent van Nederland in te lijven.

Hetzelfde geldt voor Onana. Het ideale scenario voor Ajax is dat de keeper nog (minimaal) één seizoen in Amsterdam blijft, zodat zijn beoogde opvolger Dominik Kotarski (18) verder kan worden klaargestoomd voor Ajax 1. De Kroatische doelman keepte de laatste wedstrijden in Jong Ajax en zal in het elftal van Michael Reiziger en Winston Bogarde komend seizoen nog meer vlieguren maken.

Op strepen staan

Onana is net als De Ligt teleurgesteld over afgelopen seizoen en ziet (vooralsnog) te weinig perspectief voor nog een jaar onder Ten Hag. Net als De Ligt heeft de keeper uit Kameroen een doorlopend contract, waardoor Overmars op zijn strepen kan gaan staan.

Klik HIER voor al het laatste Ajax-nieuws op een rij.