Sport/Voetbal
2015131785
Voetbal

Xavi Simons meldt zich in Eindhoven

Xavi Simons

Xavi Simons

EINDHOVEN - De overgang van Xavi Simons naar PSV bevindt zich in de afrondende fase. De 19-jarige middenvelder is dinsdagmiddag gesignaleerd in Eindhoven, waar hij een medische keuring zal ondergaan. Als die geen problemen oplevert, zal PSV naar verwachting nog deze week de overgang van Simons wereldkundig maken.

Xavi Simons

Xavi Simons

Het gaat daarbij om een verhuur door Paris Saint-Germain, dat met het Nederlandse toptalent een nieuwe langjarige verbintenis aan zal gaan. In het sportieve plan van PSG past een verhuur aan PSV, waar de jonge middenvelder veel vlieguren kan maken en zich door kan ontwikkelen. Behalve Simons verwacht PSV op korte termijn ook Savinho in Eindhoven te kunnen verwelkomen.

De 18-jarige Braziliaan is door Manchester City overgenomen van Atletico Mineiro en gaat gestald worden bij PSV. Het is de bedoeling dat Savinho niet voor slechts één seizoen gehuurd gaat worden door de Eindhovenaren, die zich eerder al versterkten met Walter Benitez, Boy Waterman en Ki-Jana Hoever. De eerst twee zijn transfervrij vastgelegd, terwijl Hoever voor één seizoen wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers.