Sport/Voetbal
2015312118
Voetbal

Van de Beek weer 90 minuten bankzitter

Manchester United na zege medekoploper in Engeland

Bruno Fernandes was weer belangrijk voor United.

Bruno Fernandes was weer belangrijk voor United.

Manchester United is goed aan het nieuwe jaar begonnen. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjær won de thuiswedstrijd tegen Aston Villa (2-1) en staan nu in punten gelijk met Liverpool, dat zich op basis van een beter doelsaldo koploper mag blijven noemen.

Bruno Fernandes was weer belangrijk voor United.

Bruno Fernandes was weer belangrijk voor United.

Anthony Martial en Bruno Fernandes maakten de doelpunten voor de thuisploeg. Bertrand Traoré, oud-speler van Ajax en Vitesse, tekende voor de gelijkmaker van Aston Villa.

Anwar el Ghazi, goed voor vijf doelpunten in de vorige vijf competitiewedstrijden, kwam niet tot scoren voor Aston Villa. Donny van de Beek bleef het hele duel op de bank bij United.

Manchester United bleef voor de tiende competitiewedstrijd op rij ongeslagen, na acht overwinningen en twee gelijke spelen. De club vond zich twee maanden geleden nog terug op de vijftiende positie van de ranglijst. „Toch zullen we beter moeten gaan spelen om aan kop te blijven”, zei trainer Ole Gunnar Solskjaer van United. „Zelfs diep in blessuretijd kwamen we nog in de problemen. Gelukkig blokte Eric Bailly die bal, anders spelen we gelijk.”

Everton laat zich verrassen door West Ham United

Everton is het nieuwe kalenderjaar in de Premier League slecht afgetrapt.

De ploeg van trainer Carlo Ancelotti liet zich in eigen stadion verrassen door West Ham United (0-1). Tomás Soucek maakte in de 86e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het was geen hoogstaande wedstrijd in Liverpool.

Het was geen hoogstaande wedstrijd in Liverpool.

Everton blijft de nummer 4 van de Premier League, met 4 punten minder dan koploper Liverpool. Manchester United kan vrijdagavond nog in punten gelijk komen met de lijstaanvoerder en landskampioen.

De nummer 2 van de ranglijst stuit vanaf 21.00 uur in eigen stadion op Aston Villa.