Sport/Voetbal
20153350
Voetbal

Laporte en Alisson voorlopig uit roulatie

Domper voor City en Liverpool

Alisson Becker

Alisson Becker

Liverpool en Manchester City moeten enkele steunpilaren voor lange tijd missen. The Reds zijn doelman Alisson Becker tot oktober kwijt, terwijl bij City Aymeric Laporte zeker een halfjaar uit de roulatie is.

Alisson Becker

Alisson Becker

Liverpool moet het voorlopig nog stellen zonder doelman. De Braziliaan liep begin augustus een kuitblessure op en in eerste instantie was de verwachting dat hij enkele weken uit de running zou zijn. „Hij gaat langzaam vooruit, maar we kunnen niets met hem forceren. Ik verwacht dat ik hem weer na de volgende interlandperiode kan inzetten”, zegt trainer Jürgen Klopp.

„Hij had ernstig letsel aan zijn kuit. Gelukkig ziet het er nu al een stuk beter uit. Dat is goed voor ons en voor hem, maar we weten niet precies hoe lang het nog gaat duren.” Het doel is dat hij half oktober weer fit is. Op 20 oktober staat de uitwedstrijd tegen Manchester United op het programma. De Spaanse keeper Adrián vervangt Alisson en zal voorlopig de eerste keus zijn onder de lat.

Laporte

Laporte van Manchester City is zeker vijf tot zes maanden uitgeschakeld vanwege knieproblemen. De 25-jarige verdediger moest geopereerd worden omdat hij letsel had aan de kniebanden en de meniscus.

Aymeric Laporte verlaat per brancard het veld.

Aymeric Laporte verlaat per brancard het veld.

Laporte raakte eind augustus geblesseerd in het duel met Brighton & Hove Albion en verliet per brancard het veld. De Franse international kwam na het WK 2018 naar Manchester City en is een vaste waarde in het team van trainer Pep Guardiola.

Arsenal

Ook Arsenal moet het de komende wedstrijden doen zonder een van zijn sterspelers. Alexandre Lacazette heeft een blessure aan zijn linkerenkel en heeft rust nodig om daarvan te herstellen.

„Alex heeft een paar weken doorgespeeld met deze blessure. Waarschijnlijk is hij pas in oktober terug”, meldt Arsenal over de 28-jarige aanvaller.

De club speelt deze maand nog vijf keer, waaronder de Europa League-wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt (19 september) en het competitieduel met Manchester United (30 september).