Sport/Wielrennen
2015510503
Wielrennen

’Beste keuze gezien de omstandigheden’

Einde Tour voor Egan Bernal

Voor Egan Bernal zit de Ronde van Frankrijk erop. De Colombiaanse renner van Ineos Grenadiers stapt niet meer op de fiets voor de zeventiende etappe.

Dat meldt zijn team woensdagochtend op Twitter. „We hebben het besluit genomen, met de beste bedoelingen voor Egan”, zegt teambaas Dave Brailsford in een statement. „Egan is een ware kampioen die houdt van koersen, maar hij is ook een jonge (23, red.) coureur die nog veel Tours gaat rijden. Echter, wij denken dat het beter is voor hem om nu te stoppen.”

Bernal, de Tourwinnaar van 2019, verloor de laatste dagen veel tijd. Hij was teruggezakt naar de zestiende plaats in het algemeen klassement en lag maar liefst negentien minuten en vier seconden achter op geletruidrager Primoz Roglic (Jumbo-Visma). Zijn kans om op opnieuw de gele trui naar Parijs te rijden was al verkeken. De Colombiaan baalt van het besluit om af te stappen. „Dit is natuurlijk niet hoe ik de Tour had willen eindigen, maar ik ben het ermee eens dat dit het juiste besluit is, gezien de omstandigheden.”