Sport/Voetbal
2015614858
Voetbal

Cadiz te sterk in La Liga

Weer een dreun voor FC Barcelona en Ronald Koeman

Frenkie de Jong kan FC Barcelona ook niet redden.

Frenkie de Jong kan FC Barcelona ook niet redden.

FC Barcelona blijft beschamende nederlagen opstapelen in de Spaanse competitie. De in de Champions League zo sterk preseterende formatie van Ronald Koeman verloor zaterdagavond van Cadiz. In de havenstad in Zuidwest-Spanje werd het 2-1.

Frenkie de Jong kan FC Barcelona ook niet redden.

Frenkie de Jong kan FC Barcelona ook niet redden.

De achterstand op Atletico Madrid, dat met 2-0 won van Real Valladolid, staat nu al twaalf punten voor op de morsende ploeg van Ronald Koeman. Barça staat zevende in La Liga, een positie die de grootmacht eigenlijk nooit bezet.

Nadat de Catalanen al snel achter de feiten aanliepen door een doelpunt van Alavaro Gimenez viel er in de tweede helft toch wat te juichen voor het elftal van basisspelers Frenkie de Jong en Sergiño Dest. Een voorzet van Jordi Alba werd in de 58e minuut door Pedro Alcala in het eigen doel gewerkt.

Een welkome opsteker voor de traag spelende ploeg van Koeman, maar het sein om erop en erover te gaan, bleek het niet. Vijf minuten later was het zelfs alweer 2-1 voor de trotse nummer vijf van Spanje. Frenkie de Jong kon op de doellijn niets meer betekenen nadat goalie Marc-André Terstegen blunderde. Alvaro Negredo kapte De Jong uit en zorgde voor de hernieuwde voorsprong van de thuisploeg. Het bleek het laatste doelpunt.